- Autor: Karolína Fourová
 - Doba přípravy (min.): 10
 - STOB recept
 - Porce: 4.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Kypřící prášek do pečiva | 5 | 
| Lněné semínko | 20 | 
| Javorový sirup | 20 | 
| Vločky ovesné | 60 | 
| Mouka pohanková | 100 | 
| Vejce celé (syrové) | 55 | 
| Podmáslí kysané 1 % tuku | 250 | 
Dochucovadla:
citrónová kůra, skořice, špetka soli
Energetická hodnota celkem: 3840 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 40, 
                                                        Tuky (g): 21, 
                                                        Sacharidy (g): 138,
                                                        SAFA (g): 5,
                                                        Cukry (g): 27,
                                                        Vláknina (g): 17,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 960 kJ
Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 34.5, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme a těsto necháme odpočinout několik minut. Lívanečky opékáme na nepřilnavé pánvi nebo lívanečníku. Výborné jsou podávané se skořicí, ovocem a tvarohem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






